Home » Bestuurlijk » Wim Thoms overleden

Wim Thoms overleden

IN MEMORIAM – WIM THOMS

Woensdag 25  november is  ons oud-lid Wim Thoms overleden. Wim was in  de jaren zestig en zeventig een van de vele TONEGIDO’ers die ook lid waren van VCC.

Wim was een allrounder en in die tijd de beste fielder van VCC.  Met bat en bal was hij evenzeer nuttig.  Een echte lefthander, die menig bal omhaalde en over square de boundary wist te vinden, en een waardevolle changebowler.  In 1971 werd ons eerste mede door zijn ruim 200 runs – tegen gemiddeld ruim  20 – kampioen.  Dat was in die tijd van lage totalen en hoog gras een prestatie van formaat.

In 93 innings kwam hij tot 1101 runs met 60 als hoogste score.  Zijn 95 wickets gingen in bijna 500 overs tegen 1084 runs. Een changebowler met een economy rate van iets meer dan 2 en 11,4 gemiddeld. Kom daar nu eens om met batsmen on top.

Bovenal was hij een teamspeler met een opgewekt karakter. Bekend was zijn luide aanmoediging als het even niet zo lekker ging in het veld: ‘naar voren Voorburg!’. Crickettechnisch wat lastig, maar de boodschap was duidelijk en Wim ging altijd voorop in de strijd. Een fijne vent voor de club: op het veld, voor een biertje na de wedstrijd en daarna de Chinees in de Herenstraat.

Voor TONEGIDO was Wim als linksback jarenlang een vaste waarde in het eerste. Na zijn actieve sportperiode was hij meer dan 30 jaar bestuurslid. Voor al dat werk werd Wim tot erelid benoemd, waarmee hij in beide opzichten in de voetsporen van zijn moeder trad. Bij VCC bleef hij als eigenaar van Thoms Autobanden betrokken als zeer welkome sponsor, met name in de eerste jaren van VCC op het hoogste niveau. Sportief Voorburg is Wim grote dank verschuldigd.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Wim Thoms in 1958-1959

 

 

 

 

 

 

Wim

 

Over de schrijver

Richard de Lange