Home » Laatste nieuws » Winst U19, maar VCC U17 legt het af tegen VRA/ACC/Qui Vive

Winst U19, maar VCC U17 legt het af tegen VRA/ACC/Qui Vive

11 en 13 juli 2019 – In het Flamingo-toernooi hield VCC U19 zich net Quick van het vege lijf. Op zaterdag was de ACC/VRA/Qui Vive-combi te sterk voor onze U17.

Bovenstaande drie clubs hebben hun krachten gebundeld om een U17 op de been te brengen. Mooi dat dat soort inspanningen worden geleverd om toch een team in te schrijven in de competitie.

Wij gingen eerst batten na gewonnen toss. Tussen de buien door maakte Wouter zijn tweede en Bart zijn eerste vijftig van het seizoen. Op zich prima gedaan, hoewel het runnen aan de zeer voorzichtige kant was. 170 was een aardige target geweest voor de Amsterdammers. Nu waren het er 153, waarvan 119 van het bat. Zet fielders meer onder druk, en het maakt niet uit om voor je team run out te gaan op de laatste bal van de innings.

ACC/VRA/Qui Vive ging rustig van start, wetende dat er maar vijf runs per over hoefden te worden gemaakt. Ons bowlen was netjes, maar het nemen van wickets bleek een lastige opgave met twee spelers van Topklasser ACC 1 op de mat. Stijn (B) en Babette (C) hadden samen een succesje en Annemijn bowlde 0-20 in vier wideloze overs. Hoewel het bowlen en grondfielden vrij redelijk was, werden enkele moeilijke vangkansen niet benut en in de 25e over was het dan ook gebeurd. Geen slechte wedstrijd.

Nu afwachten wat Excelsior doet. De top-4 speelt nog om de titel en de nummer vijf speelt nog wat potjes ‘voor de leuk’ tegen VOC en Quick.

Afgelopen donderdag won VCC U19 nipt van een sterk Quick. Quick batte eerst en opener Hayden Brain deed dat slim en geroutineerd. Met 61 maakte hij de helft van de Haagse runs, 125. Wicketnemers: onze Zuid-Afrikaanse aanwinst Kyle 2-8 in vier, Stijn was duur met 1-41 maar uiteindelijk succesvol dankzij een vang van Floris.

Onze andere Zuid-Afrikaanse aanwinst, Stijn Bakker, maakte er 8, maar de basis voor de overwinning werd gelegd door Alyan 32 en anchor man Floris (42 not out). Hij batte bekeken en calcurerend en met wat assistentie van Tobias Nota trok hij net op tijd de winst binnen.

Nuttige maar zwaarbevochten winst. Nu op naar de volgende en hopelijk naar de finaledag op 19 juli 2019 op het mooiste veld van Nederland.

Foto’s: Alyan op weg naar 32 en Floris naar 42 not out.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede