Home » Verslagen » Verslagen VCC ZoMi » Wizened old men slaan meteen toe tegen VOC
Laatste nieuws Verslagen VCC ZoMi

Wizened old men slaan meteen toe tegen VOC

Vele jaren Hoofdklasse ervaring en een partnership van 61 runs voor het 10e wicket

Foto boven: Vele jaren Hoofdklasse ervaring en een partnership van 61 runs voor het 10e wicket

Gedurende de winter was er een levendige correspondentie of er animo was om een aantal “golden oldies” bij elkaar te brengen in het 4e VCC team op zondag, de Zomi’s. Die animo was er als er wel iets aan de naam werd gedaan en na enig gesteggel werd er gekozen voor “Wizened Old Men”.

Dus stonden er op zondag 7 mei bij de opening van het seizoen vele jaren cricketervaring op de mat en was de jongste toch al een mooie 37 lentes jong en de oudste, enfin…

Captain Colin won de toss en besloot vol vertrouwen te starten met batten. Dat vertrouwen werd door openers Charu en Rutger niet beschaamd, Na 5 overs viel weliswaar het wicket van Charu, maar toen stond de teller ook al op 41. Rutger timmerde rustig door en ging pas op 50 gevangen, hetgeen uiteindelijk de topscore bleek te zijn. Het middenstuk was wat shaky, al mag het feit van de eerste dubbele cijfers van René niet onvermeld blijven, maar het einde was weer textbook stuff. Colin en Marc legden een mooi partnership (61 runs) neer en eindigden beiden not out op resp. 16 en 44. De teller stokte na 35 overs uiteindelijk op 224 runs, op een weliswaar snel en niet al te groot veld, maar de seizoensopener van 2016 in gedachten (89 ao), stemde dit toch tot tevredenheid.

Na de lunch mocht VOC laten zien hoe ze uit de winter waren gekomen. Rusty is misschien het beste woord. Na 7 overs al 6 wickets down en nog maar 20 runs op de borden doet dat woord recht, maar betekende ook dat onze openers Charu en Dinesh geweldig werk leverden. Captain Colin liet de bowling na de eerste 6 overs wat meer rouleren, maar na 20 overs en 72 runs was het feest over en konden de eerste 2 punten worden bijgeschreven op het conto van de Wizened Old Men.

Gelukkig zijn onze vrienden uit Rotterdam -verloren of niet- altijd in voor een gezellig drankje na afloop en zo keerde iedereen rond de klok van 7 happy homewards. Het seizoen is begonnen!

Scorecard VCC Zomi – VOC Zomi

 

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
 • Als ik Marc en Collin hand in hand zie dan denk ik aan:

  Hand in hand kameraden
  Hand in hand zomi 4
  Geen woorden maar daden
  Leve zomi 4

  🙂