Home » Nieuws » VCC spelers stralen op WK in India
Laatste nieuws Nieuws Evenementen

VCC spelers stralen op WK in India

Nu het WK is afgelopen, een mooi moment om eens te reflecteren op de prestaties van het Nederlands team vanuit VCC perspectief. Zonder daarmee ook maar iets af te doen aan de prestaties van de andere spelers.

Vorige week kwamen het nederlands team terug van een 7-weekse WK in India. Na de heldendaden van Logan van Beek (30 runs in de super over tegen de West-Indies) en Bas de Leede (een fiver en 123 runs tegen Schotland tijdens een ongelooflijke run chase) en de rest van het team in het kwalificatietoernooi in Zimbabwe, tartte het team alle verwachtingen in het hoofdtoernooi door halve finalisten Zuid-Afrika en Bangladesh te verslaan, waardoor ze uiteindelijk twee overwinningen boekten in de groepsfase.

De resultaten waren niet in de laatste plaats te danken aan de bijdrage van verschillende huidige en voormalige Voorburg Cricket Club spelers. Musa Ahmad, Michael Levitt en Viv Kingma speelden een sleutelrol in de kwalificatiecyclus door runs te scoren en wickets te nemen en daarmee het team naar het kwalificatietoernooi in Zimbabwe en het eindtoernooi in India te loodsen. Shariz Ahmad, Noah Croes en Ryan Klein werden beloond voor hun uitstekende seizoenen in de Nederlandse competitie met een plaats in de definitieve selectie voor India, naast Logan van Beek (die dit seizoen voor VCC en Worcestershire speelde) en Sybrand Engelbrecht. Bas de Leede was tijdens de kwalificatie en de World Cup altijd aanwezig in het team en combineerde een uitstekend debuutseizoen in de Engelse County Championship met Durham met een succesvol toernooi.

Een ander jeugdproduct van VCC, Aryan Dutt, was een van de opvallende spelers die op cruciale momenten wickets nam en vaak de bowling voor Nederland opende.

VCC captain SA, sloot het World Cup toernooi af met 300 runs in 8 wedstrijden en eindigde als topscorer van het Nederlands team met een gemiddelde van 37.50 in zijn debuut internationale toernooi. Logan scoorde 140 runs met Bas de Leede 1 run achter op 139. Alle drie de spelers eindigden voor wereldsterren als Jos Buttler en Moeen Ali.

SA en Bas waren samen ook goed voor 11 vangballen en eindigden allebei in de Top 10 veldspelers van het hele toernooi.

Aryan Dutt eindigde met 10 wickets tegen een gemiddelde van 42.6 en Logan van Beek nam 12 wickets tegen 39.66 terwijl Bas de Leede eindigde als topbowler voor Oranje met 16 wickets, waarmee hij zijn vader overtrof om de all-time leidende wicketnemer voor Oranje te worden op wereldbekers, met een gemiddelde van 30.43.

VCC is trots op de prestaties van het Nederlandse team als geheel, maar vooral op de huidige en ex-VCC spelers die deel uitmaakten van zo’n historische presentatie tegen een aantal van de beste spelers aller tijden. We zijn ongelofelijk bevoorrecht dat Michael, Viv, Noah en Ryan vorig seizoen allemaal jeugdteams hebben gecoacht bij VCC, terwijl SA natuurlijk een enorme rol heeft gespeeld in de successen van onze seniorenteams, als aanvoerder en hoofd van de Technische Commissie. Hij leidde uiteindelijk ons VCC 1-herenteam naar hun eerste Topklasse-titel in meer dan 20 jaar.

We zijn ons allemaal volledig bewust van de opofferingen en inspanningen die de spelers hebben moeten leveren om hun doelen te bereiken en we kijken ernaar uit om ze Nederland te zien vertegenwoordigen op het WK T20 in de Verenigde Staten en het Caribisch gebied medio 2024. Maar ook natuurlijk om ze in 2024 weer bij VCC te zijn schitteren in het seizoen 2024!

 

(c) Foto credits: AFP Photo