Home » Laatste nieuws » Zami dagboek, Ajax – VCC 0-2
Laatste nieuws

Zami dagboek, Ajax – VCC 0-2

Lief dagboek,

Vandaag is mijn 2e wedstrijd van mijn 2e seizoen voor de ZAMI’S. Zonnetje schijnt, heb er zin in!

Mijn eerste wedstrijd ging niet zo goed dus vandaag wil ik me revancheren, ik mag die jongens niet in de steek laten. Iedereen is aan het trainen en is echt ontzettend goed geworden.

Ook Marc Nota doet vandaag mee, dus ik wil mij extra bewijzen. Vorige keer had hij mij een 3 gegeven voor mijn prestaties, helaas.

We spelen bij AJAX, een plek waar ik goede herinneringen heb, aangezien we daar vorig jaar kampioen werden. Volgens mij hebben we wel een aardige opstelling dus moet goed komen!


Lief dagboek,

Ben een beetje verbrand door de zon, maar het was een mooie wedstrijd. We mochten beginnen met batten en ik stond op 7, grote kans dus dat ik moet batten. Als dat maar goed komt!

Mark van O en Mo hebben geopend, en gelukkig een mooi partnership bij elkaar gebat. Mo heeft uiteindelijk zelfs rond de 70 runs geslagen. Nadat Mark uitging verloren we wel wat wickets, met Su en Ivo, die nog wel wat runs wisten te slaan. Daarna kwam Sander in en die ging als een trein. Dit betekende wel dat ik bijna aan de beurt was, alleen ons aller clubhuismanager stond nog voor mij in de batting order. Stiekem hoopte ik al dat Marc en Sander het wel uit konden batten, maar Marc was vrij snel uitgetimmerd, na een mooie 6 en wat singles.

Oh God, ik moest in, en Sander helpen aan zijn 50.

Ik had geluk, een echte ZAMI bowler stond tegenover mij, waardoor ik zowaar een boundary sloeg en San aan zijn snelle 50 kon helpen.

Uiteindelijk konden wij met 222 runs aan de lunch, een totaal wat we konden verdedigen met aardig wat bowlers op de lijst.

Na een doodgekookte pasta was het aan ons de taak om ons totaal te verdedigen. Gewoon een kwestie van de run rate laag houden en geen extra’s gooien. Niet echt de specialiteit van ZAMI 1!

Het eerste wicket pakte we al vrij snel op een mooie ZAMI manier. Mark Velicek startte, zoals het hoort in de ZAMI’s, met 2 wides, waarna die met de 3e bal een wicket gooide. Helaas betekende dit niet dat de run rate laag bleef, want het zag er slecht uit. Er stonden nu 2 goede batsmen in en het lukte ons lange tijd niet om hun wickets te pakken.

Gelukkig pakte we eindelijk hun wickets, op bowlen van Nemath, waardoor de zon voor ZAMI 1 weer wat feller begon te schijnen. De run rate daalde drastisch en glimlachjes ontstonden op de gebruinde gezichten van de mannen.

Wickets vielen, hoop gloorde, en de winst leek binnen handbereik.

Toen kwam een nog brakke studentikoze gast het veld in gesjokt met een zwart T-shirt dat 4 maten te groot leek. Hij had er blijkbaar wel zin in, want hij was niet echt onder de indruk van ons bowlen. Hij bracht de run rate weer zo ver omhoog, de druppeltjes weer tussen de witte wangen begonnen te stromen.

Op Yves zijn bowlen sloeg die een paar boundaries, toen bleek dat de strategie van Yves te zijn. Als een onwetende impala op de afrikaanse vlaktes, dacht meneer dat hij weer de bal het veld uit kon slaan. Met een welgeplaatste bal van Yves kwamen zijn palen uit grond en verging alle hoop bij AJAX op een overwinning.

Mark Veliscek mocht nog de laatste 2 overs bowlen, en met zijn laatste 18 ballen was de wedstrijd gedaan. Ook na deze week blijft ZAMI 1 ongeslagen.

Volgende week een zware opgave, aangezien we naar HCC moeten. Heb er weer zin in!

Tot ziens dagboek,

ES