Home » Algemeen » ZAMI’S bezwijken onder kampioensstress. VCC – AJAX (2-0)
Laatste nieuws

ZAMI’S bezwijken onder kampioensstress. VCC – AJAX (2-0)

Kampioensstress, een verschijnsel waarmee de talentlozen onder u nauwelijks bekend zijn. Ter duiding; stel u speelt voor een voetbalclub uit Amsterdam. Na 33 van de 34 wedstijden staat u bovenaan en de laatste wedstijd speelt u tegen, pak hem beet, de nummer een na laatst. Een klein boerenclubje uit de Achterhoek waar men zich amper bewust is dat een bal rond is. Makkie zult u zeggen. Vrienden uitnodigen voor het kampioensfeest, wedstrijdje winnen en champagne ontkurken. Nou, dan heeft u mooi buiten de kampioensstress gerekend.

Aan skip Mark van Outeren heeft het in den beginne niet gelegen. Slechts 24 uur voor de wedstijd bracht hij het team op de hoogte van het mogelijke kampioenschap. Excelsior had haar laatste twee wedstrijden gecanceld en na doorberekening van ZAMI-godfather W. Winckel kwam het verlossende bericht. Bij winst op Ajax zou VCC ZAMI 1 wederom kampioen worden. Iets wat natuurlijk recht tegen de ZAMI-spirit indruist, je wordt niet het eerste jaar in een nieuwe poule kampioen. Je gaat netjes alle clubs af, laat de tegenstanders minstens een van de twee wedstijden winnen, drinkt na afloop een paar drankjes samen en kijkt wat er in de sterren geschreven staat. Wie doet al jaren zijn best maar heeft nog geen titel op zijn palmares staan? De Koninklijke Haagse wellicht? De Captain had dat prima begrepen en liet zodoende Pinky (twee wedstrijden zonder ook maar 1 wide), Frits (vorige wedstrijd met 0 voor 15 in 1 veel te zuinig) en Mo (uit tegen Ajax, 3 wickets en 70 runs) buiten de selectie.

De eerste inning verliep wisselend. Fieldend liet VCC zich van zijn beste ZAMI-kant zien. Hierin mag de rol van de gehele familie Nota niet onvermeld blijven. Auke liet een prima kans op een run out liggen door zijn schouder uit de kom te gooien en zowel broer Yves als oom Marc lieten drie ballen netje op de grond stuiteren in plaats van deze in hun handen te houden. Bowlend was het echter een drama. Regelmatig moesten de bowlers er aan herinnerd worden een wide af te leveren, waardoor de zaidens, wicket-zaidens, triple-runs-zaidens of double-bounce-maar-wel-op-de-mat-maidens spaarzaam waren. Het mag absoluut geen excuus zijn dat de tegenstander zich, middels een partnership van 188 in 34 overs, ook niet direct sportief gedroeg. Ook de skip was inmiddels helemaal de draad kwijt. Teneinde het goede voorbeeld te geven zetten hij zichzelf aan als bowler, echter lukt het hem niet om ook maar een wide te produceren. We kunnen dan ook wel spreken van een tegenvallende inning.

IMG_6526

De tweede inning verliep al niet veel beter. Janwillem (14 runs), Marek (12) en wederom Yves (2) gaven nog enig notie een waardig ZAMI-speler te zijn. Echter Marc en David stelde hun eigen belang boven dat van het heilige zaterdagmiddagcricket in Nederland. Na 27 overs in de tweede inning was de wedstrijd gedaan. VCC ZAMI 1 is in zijn eerste jaar in poule 2 (zeg de hoofdklasse voor het zaterdagcricket) kampioen geworden. Slechts een onvergetelijk derde inning kon dit fiasco waardig slot geven… Krattenbier, jugs en Caribische snoeperij gingen er als ketellapper in. Daar deze jongen niet meer precies kan reconstrueren hoe hij thuis is gekomen kunnen we ten einde toch concluderen:

VCC ZATERDAG 1, EEN WAARDIG KAMPIOEN.

JW

Over de schrijver

Mark van Outeren

3 reacties

Geef hier je reactie