Home » Laatste nieuws » Zeer jeugdig VCC 2 verslaat koploper Sparta
Laatste nieuws Verslagen VCC 2

Zeer jeugdig VCC 2 verslaat koploper Sparta

IMG-20160626-WA0024Het kwam toch nog goed zondagochtend. Ondanks enkele early-minute en nog wat last-minute afzeggingen (het blijft lastig…) gingen er 11 man op pad richting Capelle aan de IJssel om aldaar aan te treden tegen het plaatselijke Sparta. Net-nieuw lid Vishal Pital en U16 topscorer van zaterdag Wouter Rutgers waren bereid om op het laatste moment de gelederen te versterken.

Captain Abbass moest aantreden met een zeer jeugdig elftal (gemiddelde leeftijd 21.8 jaar oud). Maar liefst 7 jongens begonnen ooit met cricketen in de U9 (Alyan, Koen, FlorisvH, FlorisdeL, Owen, Remco en Wouter). VCC ging eerst batten en de batting innings kwamen nooit echt goed op gang. Remco maakte er een stuk of 30, Abbass deed zijn capatainssplicht en even leek een partnership van Atif en Sono de score naar rond de 150 te tillen, maar nadat Atif uit ging werd het lastig en strandde VCC op 127. Hoewel het veld op het prachtige Schollenbos niet heel snel was, zou het toch een pittige klus worden om dat te verdedigen tegen de koploper die iemand in het midden had die met een batting gemiddelde speelt van 104.

De fielding innings werd geweldig spannend. Heel lang wist VCC de tegenstander op de vereiste 3 per over te beperken. Toch kroop Sparta steeds dichterbij. Via 3/28 na 10 en 4/62 na 20 werd het 6/85 na 25 en 8/104 na 30. Alles leek nog mogelijk, maar ook de staart kwispelde en het werd 8/117 na 35. In de laatste overs bezorgde nog een vang en een prachtige caught behind van Remco het team echter de verdiende zege.  Alyan bowlde heel sterk (1/20 in 10) en pakte ook nog eens twee vangen. Sono was effectief als altijd (2/26 in 10) en FlorisdeL fungeerde als goede aflossing voor Alyan (2/27 in 8). Verder twee mooie run outs en de fielding was over het algemeen goed verzorgd, ondanks een drietal gemiste vangkansen. Captain Abbas heerste over de wisselingen en de veldbezetting en gaf het goede voorbeeld door zelf zelf slechts 19 runs toe te staan in 5 overs en 3 wickets te nemen. Er zat veel energie in het team en ondanks de schijnbaar steeds moeilijker wordende opdracht bleven de mannen erin geloven.

Als het tweede dit kan vasthouden staan er nog mooie dingen te gebeuren, ondanks de wat moeizame start van het seizoen!