Home » Laatste nieuws » Zeldzaam gelijkspel voor Voorburg CC 1
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Zeldzaam gelijkspel voor Voorburg CC 1

Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen G&W op het programma. In de afgelopen weken liet VCC zien ook zonder de geblesseerde overseas topbatsman Matt Smit wedstrijden te kunnen winnen. Deze keer liep VCC echter lange tijd achter de feiten aan. De zeer spannende wedstrijd eindigde in een gelijkspel (tie).

G&W won de toss en verkoos te batten. Dat ging het Amsterdamse team aanvankelijk niet goed af; al snel sloeg fastbowler Brandon Glover toe. Vangen van Mohit Hingorani, Floris de Lange en Brandon Glover zorgden ervoor dat G&W na 16 overs op 53 voor 4 stond.

Voor het vijfde wicket werkte Groen en Wit echter aan een groot partnership, dat pas op 212 werd gebroken door Philippe Boissevain. In de resterende acht overs voegde G&W nog 42 runs toe, waarmee de teller op maar liefst 254 runs stond. Twee batsmen lieten hun beste seizoenprestatie uitgerekend vandaag aantekenen: Craig Andre Tyssen (116 runs) en Musa Ahmad (63 runs).

VCC-openers Tom de Grooth en Mohit Hingorani zagen deze keer geen kans een goede basis neer te leggen, omdat De Grooth al in de eerste over werd gebowld door de uitblinkende Raja Ali. Hoewel VCC daarna een tijd lang geen wickets verloor, scoorde het uiterst langzaam (9 voor 1 na tien overs).

Toen ook Bas de Leede zijn wicket verloor, begon het er somber uit te zien voor VCC. Steve Nottle en Mohit Hingorani lijmden de boel echter met een geweldig partnership van maar liefst 167 runs voor het derde wicket. Op een persoonlijke score van 88 werd Hingorani gevangen. Nottle ging door, nu met steun van Clayton Floyd, die direct twee zessen sloeg. Toen Steve (104) zijn century had bereikt, werd ook hij gevangen.

Door de trage start moesten er steevast zeven runs per over worden gescoord en dat was voor de staartbatsmen geen gemakkelijke opgave. Vier Voorburgers gingen run out in een uiterste poging scherp te runnen. Op de allerlaatste bal wisten Floris de Lange en Steffen Mulder een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit ene puntje kan belangrijk zijn indien VCC onverhoopt nog wedstrijden mocht verliezen.

Over de schrijver

Patrick de Leede

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Helaas nog steeds geen update over programma komende weken en rest seizoen.

    Competitie is toch niet afgelopen op 10 juni ????