Home » Laatste nieuws » Zijn acht (en een halve) Voorburgsen genoeg om de Haagse derby te doorstaan?
Laatste nieuws Verslagen

Zijn acht (en een halve) Voorburgsen genoeg om de Haagse derby te doorstaan?

Quick dames versus VCC dames

Op 22 juli 2023 werd de Haagse derby Quick – VCC gespeeld op het kunstgrasveld van Quick. Captain Annemijn van Beuge verloor de toss en Quick besloot eerst te gaan bowlen.

Met acht batters begon VCC aan de battingsinnings. Sarah Asmussen en Iris Zwilling begonnen met een mooie openingsstand van 71. Het wicket van Sarah (20) werd genomen door Robine Rijke, die haar uit bowlde met een mooie yorker. Vlak daarna ging ook Eva Lynch (0) bowled door Robine. Myrthe van den Raad (6) wist een paar mooie runs te scoren op goed bowlen van onder andere Caroline de Lange, maar hield helaas niet lang stand en ook zij ging bowled. Annemijn van Beuge (2) dacht een snelle single te pakken, maar dankzij een scherpe fieldingsactie van Isabel van der Woning ging Annemijn goedkoop run out. Er was te spreken van een heuze batting collapse. Snehal Padhke kwam in met 88-4 op het bord en wist dat er slechts twee batters zouden volgen. Onder druk wist Snehal een mooi partnership op te bouwen met Iris die met 55 runs naar de kant ging. Dit partnership bracht de Voorburgsen naar een totaal van 126-5. Het totaal begon langzaam ergens op te lijken. Wat handige runs van Julia Corder en Fleur Roscam-Abbing brachten het uiteindelijke totaal naar 149-7, wat betekende dat VCC all out was na 30.5 overs.

Tijd voor lunch.

Quick was blij met het totaal dat zij mochten gaan chasen en leek een vrijwel zekere overwinning tegemoet te gaan. 149 runs op een snel kunstgrasveld is in 40 overs niet veel. VCC was echter optimistisch en heeft nooit uitgesloten dat 149 een totaal is dat de bowling attack van VCC kan verdedigen, zelfs op dit veld.

De fieldingsinnings begon VCC met 9 spelers, dankzij Els Keppel die als invaller mee mocht fielden. Zoals Sarah en Iris begonnen met een goede battingsopening, begonnen zij ook sterk met de bal in handen. Het eerste wicket viel na 6.3 overs dankzij een mooie fieldingsactie van Annemijn die leidde tot een run out. Luisa Ekelmans moest met 2 runs naar de kant en Quick stond 9-1. Het zuinige bowlen maakte dat de druk voor de volgende batters steeds hoger werd en VCC “on top” leek. Dit was zeker het geval toen Iris Frederique Overdijk (4) caught behind had, mede dankzij een mooie vang van Eva Lynch achter de palen. Quick stond 16-2 na 8.5 overs. VCC hield de druk er goed op en wickets bleven vallen. Myrthe pakte haar eerste wicket voor VCC en Eva haar zoveelste wicket. Een goed partnership van Robine en Caroline bracht zorgen in het kamp van VCC. Met bijna 100 runs op het bord, nog 15 overs te gaan en 4 wickets in handen leek het nu toch echt moeilijk te worden voor het team van Annemijn van Beuge. Totdat de captain dit partnership wist te breken door het wicket van Caroline te pakken, met behulp van Julia Corder die een prachtige vang pakte. Nu was het aan de captain van Quick. Met ondersteuning van haar lower order moest zij de pot binnentikken. Robine bezweek onder de druk en ging run out na een grote miscommunicatie. VCC leek steeds dichterbij te komen. Isabel van der Woning en Alarda Mol moesten nog 38 runs maken in 11.4 overs om de overwinnning binnen te slepen. Een paar heroische boundaries van Isabel van der Woning waren genoeg om het totaal van Quick naar 129 te brengen, totdat zij haar wicket verloor en met 9 runs naar de kant moest. Hannah Landheer, die het voorgaande weekend 116 runs maakte tegen The Hague All Stars, kwam in op 11 en was Quicks laatste hoop. Ze sloeg de ene boundary na de andere en Quick kwam steeds dichter bij het totaal. Het leek erop alsof Hannah lachend de pot binnen ging ikken, dus VCC moest Alarda zoveel mogelijk aan strike houden. Met nog 8 overs te gaan moets Quick nog maar 6 runs scoren om te winnen, ze waren 1 schot verwijderd van de overwinning. Met Alarda aan strike begon Iris haar laatste over. De ene dot na de andere volgde en VCC wist dat het laatste wicket in deze over moest vallen om met drie punten naar huis te gaan. Op de laatste bal van Iris haar spell wist ze de pads van Alarda te raken. De appeal was in Voorburg nog te horen en na wat voelde als minuten ging de vinger van de umpire na zeker 5 seconden dan endelijk omhoog. VCC wint met 5 runs – en twee en een halve speler minder dan Quick – van Quick in een zinderde derby.