Home » Verslagen » Verslagen VCC ZoMi » Zomi’s boeken eenvoudige zege op Olympia
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

Zomi’s boeken eenvoudige zege op Olympia

De niet-wetende maar veel-aanwezige toeschouwer zal afgelopen zondag 21 augustus vreemd hebben opgekeken dat op het kunstgras wederom de wedstrijd VCC Zomi-Olympia te zien was. Olympia bleek op hun veld al een wedstrijd van het eerste te hebben en daarom speelden we -op hun verzoek eerder in de week- om 13.00 uur (toen het voetbal af was) op de kunstsprieten van Wilhelmus.

Daar had het overigens eerst niet naar uit gezien -‘s ochtends kwam het echt met bakken naar beneden- maar het voordeel van het kunstgras is, naast de regelmatige rol, dat er eenmaal droog snel gespeeld kan worden. De supersoaker deed daarbij ook nu weer wonderen aan de pitch.

Captain Colin won de toss en verkoos eerst te batten. Olympia had verzocht de wedstrijd tot 25 overs te beperken i.v.m. feestelijkheden in het Goudse later op de dag, dus onze batsmen gingen voortvarend van start, wetende dat er 9 hongerige VCC-ers zaten te wachten om ook het strijdperk te betreden. Zo ver kwam het echter niet. Ondanks de nodige risico’s (ik telde toch snel een stuk of vijf inside edges van Kaushal) verloren we maar drie wickets en scoorden daarbij gestaag runs. De teller stokte pas bij 172, met bijdragen van Kaushal (51), Mithun (27), Lailesh (23), Habib (37*) en Floris (9*). Er zijn 35 over wedstrijden geweest waarin we dat niet haalden!

Het mooie van uit-thuis spelen is dat je niet voor de lunch hoeft te zorgen EN niet hoeft te rijden, en als Marjan dan ook nog rondloopt, staat de lunch ook nog op tijd klaar, waarvoor wederom dank.

Na de lunch besloten de batsmen van Olympia vooral om niet uit te gaan. Dat lukte redelijk, maar zonder ook maar in de buurt van de gevraagde runrate (7) te komen. Na 5 overs 14 runs, na 10 overs 32 runs, 63 na 15, 80 na 20, en uiteindelijk 117 runs voor het verlies van 3 wickets na 25 overs. Een regelmatige overwinning dus, en het aantal punten per wedstrijd stijgt weer boeven de 1 (12 uit 11).

Een persoonlijk hoogtepuntje: eindelijk eens een hele wedstrijd kunnen scoren, zodat niemand anders in de scoresheet heeft hoeven knoeien, en mede daardoor slechts drie herstelde foutjes/doorhalingen. Ziet er best redelijk uit, al zal ik het niveau Carola wel nooit halen.

Na de tijd toch nog maar een drankje gedaan op het terras (de BBQ in Gouda moest nog warm worden), nu ook met wat VCC-ers (onderstaande foto links dateert van 24 juli -onze echte thuiswedstrijd- toen onze clubhuismanager deze zware taak namens het team waarnam, rechts is de foto van afgelopen zondag).

VCC Zomi -Olympia 1 2016-08-21 18.11.12

Nog 1 potje te gaan. En twee verslagen, nietwaar Leon (Excelsior uit)en Kaushal (Qui Vive uit)?

 

-RdL