Home » Verslagen » Zomi’s kampioen via een 148 runs winst tegen Quick
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

Zomi’s kampioen via een 148 runs winst tegen Quick

VCC 4 (Zomi) 2017, kampioen Zomi P2 poule.

Staand vlnr Lennaert van Aalst, Rene Weitering, Charu Kawade, Rutger Beekhof, Vishal Patil, Tobias Nota, Marc Nota.
Zittend vlnr Kees Hoppener, Colin Ewen, Guus Beekhof (c), Richard de Lange, Dinesh Joshi

Via een zeer ruime overwinning tegen laagvlieger Quick heeft het vierde team van VCC (de Zomi’s) zich gekroond tot kampioen van Zomi poule 2. Rutger Beekhof liet zijn derde century van het seizoen aantekenen en René -my middle name is Jordan- Weitering onderscheidde zich met twee prachtige vangen.

Na een eerdere mislukte poging troffen de Zomi teams van Quick en VCC elkaar op zondagmiddag 20 augustus 2017 op Madestein, het “tweede veld” van Quick voor de gelegenheid. Was de locatie wellicht wat onwennig en het aanvangstijdtstip voor sommigen ook (11 uur?), de ontvangst was vertrouwd hartelijk en het veld lag er ondanks de regen de avond ervoor prima bij. Toen ook Marc de opstelling die eerder in de week gestuurd was nog eens goed gelezen had en Colin erop uit had gestuurd om Tobias op te halen, konden we beginnen met batten.

Captain Guus wilde niets aan het toeval overlaten en opende samen met broer Rutger onder toeziend oog van onze trouwste supporters pa en ma Beekhof. De pitch was vochtig en bleef laag en dus was het in het begin redelijk lastig batten, maar met de stijgende temperaturen, steeg ook het overgemiddelde vrij rap en koersten we al snel op 7 per over. En klein Madestein leende zich ook nog wel voor een zes hier en daar, tot wanhoop soms van de bowlers. M.n. Rutger liet zich niet onbetuigd, ook niet toen Guus (37) van het toneel was verdwenen. Via  91/0/13 en 133/1/17 werd het 217/3 na 25 toen Rutger op 129 gevangen werd: zijn derde century dit seizoen. Daarna volgden nuttige bijdragen van Dinesh (19) en Tobias (12) en zette Lennaert een personal best neer (15). We eindigden de innings mede dankzij 51 extra’s op 270, hetgeen een voorbode leek van het kampioenschap, zag ook supporter Rob d’Ancona.

De lunch werd in het clubhuis van het gastvrije sv Madestein gebruikt, waarna Nota junior de bowling mocht openen. Dat leverde in de 3e over meteen al een caught en bowled op van de bijna 13-jarige! En hoewel al snel duidelijk werd dat Quick niet in de buurt van ons totaal ging komen, verdedigden de mannen en dame van Quick zich dapper. De wickets vielen maar mondjesmaat, zodat we toch nog 34 overs mochten fielden. Highlights waren de 15 v 3 in 7 van Colin, 11 v 1 in 7 van Charu en 16 v 1 in 7 van Vishal.

Uiteindelijk viel het laatste wicket en stopte de teller voor Quick op 120 en was VCC Zomi KAMPIOEN! Door de zege kan VOC namelijk alleen nog maar gelijk komen in punten en aangezien VCC zich twee keer de betere toonde in de onderlinge wedstrijden, was de titel een feit. Een prachtige team effort en een geweldig leuk seizoen, waar iedereen met plezier zijn steentje bijdroeg.

Dank ook aan de invallers tijdens het seizoen, de familie Shetty (3x), de familie P. de Leede (3x), Pieter Pijper, Rob d’ Ancona, Mohit Singh, Marek Molenbuur, Nihit Madan, Lailesh Ostwal, Victor van Koolwijk, Koen Hoppener, Mike Vroom, George van Aalst en subtitute fielder Cedric de Lange.

Volgende week de laatste pot tegen cc Groenendaal, iedereen is erop gebrand om het seizoen goed af te sluiten!

-RdL

Scorecard