Home » Laatste nieuws » Zwak optreden VCC 1 betekent tweede nederlaag
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Zwak optreden VCC 1 betekent tweede nederlaag

Voorburg CC moet nog wennen aan het niveau van de Topklasse. In de uitwedstrijd tegen ACC zetten de Voorburgers de laagste seizoensscore neer: 84 all out. Het bowlen ging VCC beter af, want ACC verloor maar liefst zes wickets alvorens langszij te komen.

Het was een ‘good toss to win’, want de sterke VCC-aanval kan iedere tegenstander serieus onder druk zetten. De munt viel echter goed voor ACC en dat betekende dat VCC eerst ging batten. Tom de Grooth werd in de eerste over gevangen achter het wicket. Deze zwakke start kwam VCC niet te boven, want bij 36 runs waren er al vijf VCC’ers uit, meestal door eigen fouten. De jonge Philippe Boissevain verkocht zijn huid wat duurder en werd topscorer met 20 runs. Ook de staart kon geen potten breken en bij 84 konden de spelers aan de thee. ACC’er Brady Lee Barends had de droomcijfers 5 voor 19.

Na deze wanprestatie kwam VCC zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Het was duidelijk dat ACC voor iedere run zou moeten vechten. Viv Kingma had al snel succes; hij cleande opener Raza. Ook diens openingspartner Rehmat Zulfiqar kon al na acht runs inrukken. Legspinner Boissevain sloeg vervolgens twee maal toe en toen Steffen Mulder datzelfde deed, was het opeens 75 voor zes. De nummers zeven en acht van ACC zorgden er echter voor dat een verrassing uitbleef. Behalve twee wickets pakte Steffen Mulder ook twee vangen.

Na drie speelronden zijn nog slechts twee teams ongeslagen. In de stand zijn de lage klasseringen van regerend landskampioen VOC en VRA, dat in de periode 1998 tot 2011 negen maal landskampioen werd, opvallend.

Stand Topklasse:

1            HBS                        3             6             2,00

2            ACC                       3             6             2,00

3            Excelsior’20        3             4             1,33

4            HCC                       2             2             1,00

5            VCC                       3             2             0,67

6            Quick Hg              3             2             0,67

7            Sparta                   3             2             0,67

8            Dosti                     3             2             0,67

9            VRA                       1             0             0,00

10           VOC                       2             0             0,00

 

Foto: Steffen Mulder nam 2-14